Last post

သုတ္ရည္ဂလင္းကင္ဆာေရာဂါ အႏၲရာယ္ကို ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္မည့္ နည္းလမ္းမ်ား

သုတ္ရည္ဂလင္းကင္ဆာေရာဂါသည္ အမ်ိဳးသားမ်ားအျဖစ္ မ်ားသည့္ ကင္ဆာေရာဂါမ်ားအနက္ တစ္မ်ိဳးျဖစ္သည္ဟု ဆုိႏုိင္ သည္။


ကမၻာေပၚတြင္ သုတ္ရည္ဂလင္းကင္ဆာျဖစ္ပြားေသာ အမ်ိဳး သားမ်ားသည္ ၁၈ မိနစ္တြင္ တစ္ဦးႏႈန္း ေသဆံုးေနၾကေၾကာင္း သိရသည္။ ယင္းကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ရသည့္ အေၾကာင္းရင္းကုိအတိ အက်မသိရေသာ္လည္း ပတ္၀န္းက်င္၊ လူေနမႈဘ၀ပံုစံႏွင့္ မ်ိဳး႐ိုးဗီဇ တို႔ကဲ့သုိ႔ေသာအခ်က္မ်ားႏွင့္ အဓိကသက္ဆုိင္သည္ဟု ယံုၾကည္ရ သည္။ သို႔ေသာ္ သုက္ရည္ဂလင္းကင္ဆာေရာဂါရွိသူ ေဆြမ်ိဳးသား ခ်င္းရွိေသာ အမ်ိဳးသားမ်ားသည္ ယင္းေရာဂါျဖစ္ႏုိင္ သည့္အႏၲရာယ္ ၃၀ ရာခုိင္ႏႈန္းပိုမ်ားေၾကာင္း ေလ့လာမႈအခ်ိဳ႕က ေဖာ္ျပသည္။

ေန႔စဥ္ မိနစ္ ၃၀ ထက္မနည္း ကိုယ္လက္လႈပ္ရွားမႈျပဳလုပ္ရန္ လုိအပ္ၿပီး ပို၍ကုိယ္လက္လႈပ္ရွားမႈျပဳလုပ္ေလေလ ေရာဂါအႏၲရာယ္ ကင္းေလေလျဖစ္ေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေျပာသည္။

အကယ္၍ အခ်ိဳႀကိဳက္တတ္ပါက ျပႆနာႀကံဳေတြ႕ႏိုင္သည္။ ေသြးထဲတြင္ ဟုိက္ဒ႐ုိဂ်င္ပါေသာ အဆီပမာဏျမင့္မားျခင္းေၾကာင့္ သုက္ရည္ဂလင္းကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္သည့္ အႏၲရာယ္ျမင့္တက္လာႏုိင္ သည္ဟု ကၽြမ္းက်င္သူမ်ားက ေျပာသည္။ သၾကားပါ၀င္ေသာ ေဖ်ာ္ ရည္မ်ားေသာက္သံုးမႈကို ေရွာင္ရွားရမည္ျဖစ္သည္။

ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား၊ သစ္သီးမ်ားစားျခင္းသည္ သုတ္ရည္ ဂလင္းကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္သည့္ အႏၲရာယ္ကို မ်ားစြာေလ်ာ့က်ေစႏုိင္ သည္။ ထို႔ေၾကာင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္အမ်ိဳးမ်ိဳး (အထူးသျဖင့္ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး) သစ္သီးမ်ားႏွင့္ သဘာ၀ဆန္၊ ဂ်ံဳ၊ ပဲ၊ ေျပာင္းတို႔ကို စားသံုးေပးသင့္သည္။

အနီေရာင္အသားမ်ား စားသံုးမႈကုိ ကန္႔သတ္ရမည္ျဖစ္ကာ တာရွည္ခံအသားမ်ားကုိ ေရွာင္ရွားရမည္ျဖစ္သည္။ ဆားစားသံုးမႈ ပမာဏျမင့္မားျခင္းေၾကာင့့္လည္း သုတ္ရည္ဂလင္းကင္ဆာအႏၲရာယ္ကို ျမင့္တက္ေစသည္။ ထုိ႔ေၾကာင့္ ဆားငန္ေသာ အစားအစာမ်ားႏွင့္ ဆားျဖင့္ ၾကာရွည္ခံေအာင္ ျပဳလုပ္ထားေသာ အစားအစာမ်ား စားသံုးမႈကို ကန္႔သတ္ရမည္ျဖစ္သည္။

ထို႔ျပင္ ၂၀၀၄ က American Medical Association ဂ်ာနယ္ တြင္ ေဖာ္ျပထားေသာေလ့လာမႈတစ္ခုအရ တစ္လလွ်င္ (၂၁)ႀကိမ္ (သုိ႔မဟုတ္) ယင္းထက္ပို၍ လိင္မႈကိစၥၿပီးေျမာက္ေသာ အမ်ိဳးသား မ်ားသည္ သုတ္ရည္ဂလင္းကင္ဆာျဖစ္ပြားႏုိင္သည့္ အႏၲရာယ္ ၃၀ ရာခုိင္ႏႈန္းနည္းပါးေၾကာင္း သိရသည္။
Credit : 7Day Daily


Facebook မွၾကည့္ခ်င္တဲ့သူေတြအတြက္ ဒီကိုႏွိပ္ပါ
 
အႏၲရာယ္ကင္းေဘးရွင္းဖို႔ sex toys သံုးက်စို႔
ဖုန္းေဆာ့၀ဲယူခ်င္ရင္ ဒီကိုႏွိပ္ပါ   

0 Comments